Blog

O umění a tvořivosti

Chcete mít cukroví, které je krásně ozdobné, rychle se připraví a vydrží... i několik let - třeba jako vánoční ozdoba.

Jednoduchá vánoční ozdoba, kterou zvládne úplně každý a stromeček ozdobí skutečně v zimním duchu ...

Přáním každého je, aby vánoční čas byl doprovázen sněhovou nadílkou. Sníh a zimní radovánky prostě k Vánocům patří - stejně tak jako stavění sněhuláků...

Děti milují loutkové divadélko. A když si společně třeba takové minidivadélko vyrobíte, rozhodně budete rozvíjet fantazii a kreativitu nejen dětí, ale i tu svojí :)

Již jako malé děti jsme si dělaly domečky z papíru... a 3D domečky jsou prostě ideální jako vánoční dekorace - na stromek, na věnec či jako adventní kalendář.

Miluji květiny... ty krásné, barevné, voňavé... Ale se začínající zimou, pomalu končí nádhernost šperků přírody a nastává ona "šedost" chladných dnů...

Dlouho jsem jim nemohla přijít na jméno - skleněné lustry 70. - 80. léta 20. století - byly v každé domácnosti - prostě všude... a pak začaly v 90. letech lidé renovovat a s renovací šly křišťálové lustry do "kytek"... Přemýšlela jsem proč ta vzpoura, proč se česká klasika přestala líbit, když se nyní začíná těšit znovuzrození?

Minulý díl byl věnován "nenápadné" šedé. Nyní se dostaneme do protipólu výraznosti barevnosti a bude řeč o červené. Barva označována jako extravagantní, vyzývavá - ale pozor - vždy záleží na odstínu. Pokud se červená označí jako vínová - hned se tato barva řadí mezi vznešenou barvu královskou.

Šedá barva není šedá myš... Mnozí o ní tvrdí, že to ani není barva, a přesto si myslím, že právě šedá má to privilegium zahájit náš seriál o tajemství barev. Proč?

© 2017 | artMAR ateliér | www.artmar.cz
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky